Naslednji turnir
Miklavžev turnir 2018
Mengeš - 15. 12. 2018

Zadnji turnir
Mengeš Open 2018

Slovenski pokal 2018/19
1. Bernard Rjavec 236
2. Anže Božič 230
3. Nejc Škrlep 190
4. Bernard Škrlep 180
5. Tim Weisseisen 133

Osnovnošolci
1. Jakob Zalokar Obadič 60
2. Lenart Zalokar Obadič 55
3. Jakob Osenk 50

Pokrovitelji
Kolesarski center
Sevnica
OŠ Franceta Prešerna
Kranj

Nakup namiznega hokeja
in nadomestnih delov

Kontakt: nhzs.info@gmail.com


Evropsko prvenstvo Riga 2008
20.09.2008 2008b 21:35
V petek se je v glavnem mestu Latvije pričelo četrto Evropsko prvenstvo v namiznem hokeju. Prejšnjega se je v slovaški Skalici udeležilo šest slovenskih predstavnikov, tokrat pa naših v Rigi (prizorišče SP 2005) ni, med drugim pa manjkajo tudi Slovaki, Madžari, Hvrvati,...

Prvenstvo v Latviji je prvo, kjer smo boje najboljših igralcev sveta lahko spremljali v živo! Odlična reklama za namizni hokej, kateri bo v prihodnosti zagotovo navduševal množico na televizijskih ekranih. Nekatere najbolj pomembne tekme je s komentarjam pospremil Bjarne Axelsen. Prvi dan smo videli premierno ekipno prvenstvo veteranov, kjer so Švedi v finalu ugnali Ruse s 5:3. V posamičnem prvenstvu veteranov je v finalu po odločilnem sedmem srečanju slavil stari znanec Pavel Plešak (Češ), ki je bil boljši od Dmitryja Petrova (Rus). V kategoriji juniorjev je bil najbolj učinkovit Ahti Lampi (Fin), drugo mesto je osvojil Alexander Miloradov, tretje pa Petr Tmej, ki se sicer ni uvrstil v play-off v odprti kategoriji.

V finalu ekipnega prvenstva so Finci osvojili prvo mesto v razburljivem finalu proti Švedom, ki so v polfinalu kar nekoliko presenetljivo premagali tokrat nerazpoložene Ruse, ki so briljirali v posamičnem tekmovanju, saj se jih je kar pet uvrstilo med najboljših 16. Tretje mesto je pripadlo Čehom.

Med ženskami nismo videli kakih večjih presenečenj, po pričakovanjih se je z zlato medaljo okitila Maria Yalbacheva (Rus), ki je s 4:0 v zmagah premagala Minervo Martiskainen (Fin). V ekipnem delu smo spremljali pričakovan finale med Finsko in Rusijo, uspešnejše pa so bile igralke iz največje države na svetu. Tretje mesto je pripadlo domačinkam.

Zmagovalec Evropskega prvenstva 2008 v odprti kategoriji je postal Ahti Lampi (Fin).